Turn er en av de idrettsgrener som i sum gir best trenings-verdi i forhold til styrke, bevegelighet, spenst og koordinasjon. 
Å være aktiv i turn bringer også med seg store fordeler ved utøvelse av andre idretter: Mangfoldighet er stikkordet. 

Turn er beskrevet som en forbindelse mellom kunst og sport. Turn blir brukt som grunntrening i de fleste idretter gjennom trenerteam fra Olympiatoppen, men også lokalt.

Turn er en fantastisk idrett for alle. Det er det beste grunnlaget enhver idrettsutøver kan få. Samtidig er det spennende og utfordrende for de som ønsker å trene mer og utvikle seg selv. For å bli topputøver i turn må du ha talent, men 99 % er hardt arbeid.

Hoppensprett Turn Jessheim har turn for alle! Her finner du også barn- og foreldreparti, ungdomspartier, tricking-parti, aldersgruppe-partier og voksenparti. Her trengs ingen kvalifikasjoner. Vi turner fordi det er gøy!

Turn består av flere grener:

 Det er mer enn 25 millioner lisensierte turnere i 130 nasjoner i verden. Norges Gymnastikk og Turnforbund (NGTF) er det 5. største særforbundet i Norge med nesten 100.000 medlemmer, 418 lag i 18 kretser. 

NGTF har flere grener. OL-grenene Turn kvinner, Turn Menn og Rytmisk Gymnastikk, samt Gymnastikkhjul og Troppsgymnastikk. 

I tillegg driver de stor aktivitet på breddesiden med foreldre/barn, idrettens grunnstige, Salto for ungdom og Turbo for eldre samt stor aktivitet på stevne- og oppvisningstropper.

 

KonkurranserI gymnastikkens og turns barndom og ungdom var det internasjonale turnfester fra 1881. I Norge startet turnfester i 1886. I 1896 var turn med i Olympiske leker. Første VM for menn ble arrangert i 1931 og EM i 1955. Flest VM og EM er det Espen Jansen som har med sine 14 EM og 14 VM. Det første offisielle NM ble arrangert i Bergen i 1920. Petter Hol var den første Norgesmester (1907, 1911 og 1914). Åge Storhaug har flest sammenlagt titler 14 stk, fulgt av Espen Jansen som har 11. Espen har flest NM gull med sine 95.

Hoppensprett Turn Jessheim deltar i en rekke konkurranser gjennom året, både på krets-nivå og nasjonal nivå.